Американската икономиката се е свила с 0,6% през тримесечието от април

...
Американската икономиката се е свила с 0,6% през тримесечието от април
Коментари Харесай

Американската икономика се е свила с 0,6% на годишна база през второто тримесечие

Американската стопанската система се е свила с 0,6% през тримесечието от април до юни по отношение на същия интервал на предходната година. Това сочи най-новата, ревизирана нагоре, оценка за брутния вътрешен артикул (БВП) на Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на данни на държавното управление.

Това въпреки всичко съставлява второ следващо тримесечие на стопански спад, което се приема за всекидневен индикатор за криза, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Повечето икономисти обаче се съмняват, че американската стопанска система е изпаднала в криза или е на ръба да го направи, поради че локалният пазар на труда остава постоянен, с високи равнища на наемане, ниска безработица и доста свободни позиции.

Инфлацията обаче е покрай най-много от четири десетилетия и утежнява ситуацията на потребителите и бизнеса. Агресивните старания на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати да я укроти посредством внезапно повишение на лихвените проценти покачват риска от възможна криза.

В своята най-нова оценка Министерството на търговията регистрира, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати се е свил през последното тримесечие, въпреки и с по-малко от записания през първото тримесечие спад с 1,6 на 100 на годишна база. В миналата оценка за тримесечието, приключващо в края на юни, данните сочеха, че стопанската система се е свила с 0,9 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР